Machi Koro och Almedalen har fallit 

Att förklara ett spel är aldrig lätt…

Fick låna Machi Koro och har nu provspelat det med A och mamma. Hade kollat igenom en video på Youtube så jag hade lite koll på reglerna (Youtube är så bra för att hitta nya spel och lära sig hur de spelas!). Spelet går ut på att bygga upp en stad, från att varje spelare har ett vetefält och ett bageri till att ha shoppingcenter och radiomaster. Tärningen avgör hur din stad utvecklas, och du går dina chanser att sno lite tillgångar av sina medspelare😉 Tog inte lång tid att komma in i och varje spelomgång tar ca 30min. Jag tyckte det var riktigt kul!… och inte bara för att jag vann😇

Från spel går jag vidare till litteraturens värld.

”I skuggan av folkfesten, seminarierna, talen och minglandet i Almedalen tar sig en grupp tungt beväpnade män in genom ringmuren. Deras attack är lika välplanerad som brutal. På mindre än en timme har de okända terroristerna tagit kontroll över Visby. Tusentals människor, inklusive statsministern, överbefälhavaren och flera av näringslivets makthavare, tas som gisslan. Samtidigt som polis och militär försöker reda ut vem som ska leda landets styrkor fortsätter terroristerna att sätta sin plan i verket. Och de ligger hela tiden minst ett steg före. Almedalen har fallit är en gastkramande thriller om en terrorattack mot Sverige, skriven av en före detta underrättelseofficer med unik insikt i ämnet. Det är också en påminnelse om hur symbolen för det öppna samhället på ett ögonblick kan förvandlas till skådeplatsen för vår värsta mardröm.”

Ett skrämmande realistiskt scenario som vi nog är flera som fasat ska bli verklighet.

I kölvattnet av den senaste tidens hemska händelser blir hela historien ännu mer fruktansvärd… men en riktigt bra bok som jag kan rekommendera. Finns tillgänglig via Storytel.

Bye for now!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s